Kindertherapie

"Zit uw kind niet lekker in zijn/haar vel, is hij/zij (faal)angstig, onzeker, erg druk, boos, overgevoelig of depressief?"

Kindertherapie is een therapie die wordt gegeven aan kinderen met de leeftijd van 5 tot ongeveer 15 jaar.

De therapie is gericht op verwerking van nare gevoelens en daarbij op het herstellen van eigenwaarde en het zelfbeeld: de `Ik-sterkte` van het kind. Als je kind van binnen sterk is, kan het grip krijgen op zijn/haar eigen problematiek. Ieder kind is Uniek en heeft Unieke zorg nodig. Ik werk daarom kindgericht. Dat wil zeggen, dat ik ga kijken wat uw kind op dit moment nodig heeft: maatwerk.

Medische hypnotherapie is zeer geschikt voor kinderen met onbegrepen buikpijn, allergieen etc.
Er wordt dan gewerkt met onspanning en visualisaties waardoor uw kind weer greep krijgt op zijn/haar lichaam.

Wetenschappelijk onderzoek:
Vanuit het AMC en het Antonius Ziekenhuis Nieuwegein hebben Professor Dr Marc Benninga (kinder maag-darm-leverarts AMC), Dr.Arine Vlieger (kinderarts Antonia Ziekenhuis) en carla Menko-Frenkenhuis een wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de efectiviteit van hypnose bij kinderen met eeprikkelbare darmsyndroom en onbegrepen buikpijnklachten. De helft van ruim 50 kinderen kreeg 6 hypnotherapiesessie bij Carla Frankenhuis grdurende 3 maanden; de andere helft kreeg een standaardtherapie bij de kinderarts, 85% van de kinderen in de hypnosegroep waren 1 jaar na afloop van de therapie pijnvrij, versus 25% van de kinderen in de groep van de groep van de kinderarts. De resultaten van het onderzoek zijn gepubliseerd in het toonaangevende tijdschrift Gastroenterology.