• Start
  • Lichaam
  • Dorntherapie en Breuss-massage

Dorntherapie en Breuss-massage

Dorntherapie

Veel chronische problemen zoals lage rugklachten, heupklachten, knieklachten, scoliose en zelfs blaas-, maag- en darmproblemen komen voort uit een scheefstand van het bekken. Het principe waar de Dorn-therapie vanuit gaat is correctie van het beenlengteverschil. Hier wordt niet letterlijk de beenlengte bedoeld, maar door scheefstand van het bekken of ruimte in het heupgewricht is het ene been „langer” ten opzichte van het andere. Door dit te corrigeren corrigeer je de bekkenscheefstand en daardoor direct te wervelkolom.

 

Hoe werkt het?

De Dorn-therapie is een zachte behandeling op de wervelkolom en op de gewrichten. Met de duimen worden op een voorzichtige manier de wervels op hun plaats teruggezet. Tegelijk maakt ze het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen de mensen zich beter en worden klachten voorkomen, worden minder of genezen. Na elke behandeling heeft u een fijn en ontspannen gevoel.

 

Wanneer Dorntherapie?

Een verschoven wervel kan veel klachten veroorzaken. Dorntherapie is een effectieve en eenvoudige behandeling, die ook door ziektekostenverzekeraars wordt geaccepteerd. Het is toepasbaar bij: lage rugpijn, heupklachten, knieklachten, voetproblemen, schouderklachten, hoofdpijn, maagpijn, darmklachten, blaasproblemen, bekkeninstabiliteit.

 

Breussmassage

De Breuss-massage dankt zijn naam een Rudolf Breuss, een heilpraktiker uit Oostenrijk. Het gaat om een massage van de rug, waarbij het gebied van de wervelkolom wordt gemasseerd met Johannesolie (St.Janskruidolie). De massage is gericht op het rekken van de wervelkolom. Er worden grepen toegepast die gericht zijn op het rekken van de wervelkolom zodat de tussenwervelschijven meer ruimte krijgen en de kans krijgen tot herstel. Gedegeneerde tussenwervelschijven worden gestimuleerd zodat ze weer verbeteren, regeneren. De massage wordt zacht, rustig en met relatief weinig druk uitgevoerd en geeft hierdoor al snel een diepe ontspanning. In het tweede deel wordt gewerkt met vloeipapier. Hierdoor wordt de olie goed opgenomen en het ontspannende en herstellende effect versterkt.

De massage is een op zichzelf staande massage en kan daarnaast prima worden toegepast voor of na een Dorn behandeling. Bij cliënten met bijv ernstige osteoporose kan de Breussmassage worden ingezet in plaats van een Dorn behandeling.